Hans%20AATV.jpeg

Foto: Jeroen Brokkelkamp

Over Hans

Hans Cassa is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium in 1992 als uitvoerend en docerend musicus. Tegenwoordig draagt de school de naam Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam en van september 2014 tot september 2018 was hij daar hoofd van de afdeling Muziektheater.
Al gedurende zijn studie was hij betrokken bij diverse producties. Zo zong hij bij de jazz-improvisatiegroep Tamam en het a-capellakwartet The Oom Maw Maw.
Daarna zong Hans bij Montezuma’s Revenge in de programma’s The Third Act en Blind Man’s Dream. De a-capellapopgroep bespeelde naast het Nederlands theatercircuit ook de podia van België en Duitsland.
Hij verliet de groep in 1993 om in 2000 terug te keren en nog vier shows met de groep te maken, waaronder de bejubelde show Pop Art. Het speelgebied had zich inmiddels uitgebreid naar Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland en Montezuma stond in 2006 een maand lang op de Edinburgh Festival Fringe.
In de tussenliggende jaren zong en speelde Hans in de musicals Cats van Carré Theaterproducties en My Fair Lady, Evita en Joe, de Musical, geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties.
Ook toerde hij een seizoen lang met Robert Long, als backing vocalist.
In het najaar van 2011 speelde Hans wederom bij Montezuma in het programma Montezuma’s Revenge Strikes Back waarmee de terugkeer van de groep een feit was. In 2013 volgde nog het programma Run.
Verder werkt Hans voor Wim Pel Productions als vertaler van liedjes voor tekenfilms, arrangeert hij voor a-capellagroepen in binnen- en buitenland en geeft hij workshops aan koren en vocal groups.
Sinds 2020 speelt Hans in Op Reis met Dietrich en Piaf, een theatraal concert over de innige vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf.

Hans Cassa
musicus - arrangeur - vertaler
HANS CASSA taal & muziek     KvK 73524832   BTW ID: NL001506823B42